ZAŠTO VOLIMO BDSM?


BDSM ne voli svako, ali ga oni koji ga vole, vole do bola.

Ako nekome otkrijete da volite BDSM to će potencijalno biti neko ko nema pojma o čemu govorite, neko ko je oduševljen što sreće istomišljenika Ili neko ko se pita: zašto zaboga volite nasilje u seksu?

Poslednji je najčešće žrtva uverenja da se iz agresije ne rađa ništa dobro, zaboravljajući recimo na hirurgiju ili porođaj kao eksplicitne dokaze da je sublimacija agresivnog nagona u pozitivan moguća, odnosno neko ko verovatno ne zna ništa o Erosu i Tanatosu i njihovoj večitoj borbi u nama, te njenom odrazu na seksualno ponašanje.

Suština BDSM-a nije fizičko zlostavljanje, već naređenje – izvršenje igra, odnosno disciplina i potčinjenost jedne osobe drugoj.

Sam pojam je kombinacija slova koja jasno pokazuju o čemu se tu radi. Bondage (vezivanje) i Disciplina su polazište, a podrazumevaju oduzimanje slobode i ograničavanje pokreta verbalnim komandama ili bukvalno – lisicama, kanapima, lancima i drugim sredstvima za vezivanje. Tehnike su razne.

Dominacija i submisija su srž sadomazohističkog seksa.

S/M je igra polariteta među partnerima u kojoj jedan preuzima dominantnu vodeću ulogu, dok drugi pristaje da bude vođen. Dominatriks ima svu snagu, moć, silu zakona i određuje svaki korak, fleksibilnost granica i dužinu trajanja svoje supremacije.

Pravila igre partneri postavljaju zajedno, pre nego se u nju upuste. Oni koji ne poznaju BDSM često misle da je submisivna uloga pasivna, što je pogrešno. Aktivnost potčinjenog ogleda se u telesnim sugestijama i signalima dominatriksu šta treba da radi.

Biti submisivan u seksu ne znači biti slab nego poslušan!

Planiranje i podela uloga su kod BDSM-a najvažniji. Sadomazohistički seks nije za ljude koji veruju da planiranje ubija seksualnu draž.

Uostalom, takav stav najčešće imaju oni kojima je seks i bez planiranja uvek isti. Onima koji vole da eksperimentišu, utvrđivanje okvirnog scenarija po kome će se on odvijati nije vatreni obruč kroz koji bi trebalo da skoče, već uzbudljiv deo predigre.

Greše svi koji misle da S/M igre u krevetu ne povezuju partnere.

BDSM je jak i grub seks zbog čega morate verovati partneru u svakom smislu – emotivno, mentalno i fizički. Za njegovo upražnjavanje je neophodno beskonačno poverenje među partnerima koje se iz kreveta transmituje i na druge sfere života, pa BDSM mnogima omogućava da budu intimniji i otvoreniji sa partnerom, in general.

Najnovije studije na ovu temu pokazuju da veze među partnerima povezanim putem BDSM-a traju duže nego kod onih koji praktikuju vanila seks. U prevodu, seksualni sadista se teško odvaja od kompatibilnog mazohiste i obrnuto.

Interesantna stvar sa bolom u seksu je što nas odvodi do neočekivanih i uzbudljivih mesta u nama samima.

Bol je mera naših granica izdržljivosti svuda, pa i u seksu.

Osećaj opasnosti, čak i životne ugroženosti, budi prijatne neurohemijske mehanizme koji po jačini emocija idu do euforije transmitovane u orgazam koji se pamti, što je svakako krajnji cilj sadomazhističkog seksa.

Vezu neurotransmitera i BDSM seksa potvrđuju mnogi konzumenti, često ga nazivajući spiritualnim iskustvom, ali i brojne medicinske studije.

Osećanje bola u mozgu oslobađa iste hormone kao sport i narkotici.

Istraživanja pokazuju da oni koji uživaju u S/M seksu tokom njega dosežu iste nivoe svesti koji se postižu jogom i meditacijom. A kako je opšte poznato da te aktivnosti pomažu snižavanju kortizola, hormona stresa, isti efekat postiže i BDSM.

BDSM čini da se osećamo high!

Euforično stanje je u seksu poželjno, a mnogima i najvažnije.

Ono što uzrokuje da se tokom BDSM seksa osećamo high jeste pojačano lučenje endorfina, a kada tome dodamo i smanjenje kortizola koje nas štiti od povišenog krvnog pritiska i poboljšava oslabljen imunitet, eto razloga više da se ne sputavate.

Ukoliko vas pali sama pomisao na S/M seks i ako u njemu ne povređujete ni sebe ni bilo koga drugog ko ne želi da oseti bol tokom seksa, onda je vašim fantazijama samo nebo granica.

Jedino je važno da sa svojim partnerom u toj igri savladate sva pravila pre nego što uključite generator.


All images and materials are copyright protected and are the property of doroteo.rs


KAUČ.LIBIDO.BOJE / smart is the new sexy


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post