MUŠKI ORGAZAM


Iznenadilo me tokom istraživanja na ovu temu koliko ljudi malo znaju o muškom orgazmu. Većina se i dalje rukovodi šaljivim stereotipom da za razliku od kompleksnog ženskog orgazma, muškarac svoj može doživeti i dok se samo češe o drvo, što je nonsens.

Muškarac će sam po sebi učiniti sve kako bi svršio, u čemu će ako nije impotentan i uspeti. Da li je na taj način doživeo i orgazam ili samo ejakulaciju (izlučivanje sperme iz penisa) svaki neće znati da odgovori, jer mnogi ta dva pojma i dalje pogrešno poimaju kao jedan.

Za razliku od orgazma koji predstavlja vrhunac emocionalnog doživljaja, izliv je samo refleks ritmičnog skupljanja mišića karlice što završava ejakulacijom sperme.

Da su ejakulacija i orgazam dva različita pojma iako ih tradicionalno posmatramo kao jedan potvrđuju dve situacije koje je svaki muškarac doživeo makar jednom:

1 / osećaš da si svršio, a do ejakulacije nije došlo

2 / ejakulirao si, ali je izostao osećaj užitka!

Muškarce po difoltu zabrinjava ovo prvo, ali je drugo važnije, jer nameće krucijalno pitanje: Zašto nisam uživao, a svršio sam!?

Zato što su ejakulacija i orgazam u muškom telu dva odvojena čina!

Kada se steknu svi neophodni uslovi do ejakulacije može doći i samo usled fizičke stimulacije penisa – češanja o drvo, ali bez osećaja zadovoljstva.

Sa druge strane muškarac tokom seksa taj osećaj može doživeti nekoliko puta, a ejakulirati samo jednom, što bi bio multiorgazmički seks.

Većina muškaraca na pitanje kako izgleda njihov orgazam, opisuje ga kao fantastičan doživljaj ili totalno razočaranje.

Ukratko, nikada nije isti.

Za vreme fantastičnog orgazma muškarac ne oseća napetost samo u penisu već u čitavom karličnom pojasu i duž kičme, a dok ejakulira ima utisak da mu celo telo radi kao pumpa. Nasuprot tome, neubedljiv orgazam isključuje ovo pumpanje i muškarac ga jedva oseti čak i u samom penisu, pa je snošaj sveden na lagano opuštanje uz ejakulaciju kao signal da smo svršili, ali bez orgazma.

Kako bi postigli taj veličanstveni osećaj koji preplavi celo telo (sa ejakulacijom ili bez nje) poželjno je da u seksualni čin, a pogotovu dok se približavamo vrhuncu, uključimo maštu.

Prisustvo emocije prema partnerki ili partneru je još delotvornije, ali se ono u seksu ne podrazumeva. I mada nam je teško to prihvatiti, upravo izuzeće emocije umanjuje intenzitet našeg orgazma.

Emocija se, ako je nema, nadomešćuje maštom.

Erotične misli u kombinaciji sa fizičkom stimulacijom moraju dovesti do fantastičnog orgazma, ukoliko tehnički sve štima.

To najbolje znaju muškarci koji maštu koriste dok masturbiraju, pa im se desi da tim putem dožive jači orgazam nego tokom seksa. Kao i oni koje, primera radi, analni seks dovodi do intenzivnijeg orgazma nego oralni ili vaginalni, pa da bi ga dostigli dok upražnjavaju ova druga dva zamišljaju prvi.

Koliko god su emocije i mašta bitni, presudna stvar kod muškog orgazma su dobro trenje i perfektan tajming.

Ključni faktori kod trenja su vlažnost i žustrina, a prevashodno ovo drugo, zbog čega svaki muškarac u trenutku u kome bi trebalo da doživi orgazam, zahteva brže i jače trenje penisa.

Lagan tempo prija tokom predigre i samog seksualnog čina, ali kako se približava vrhunac, muškarac ga pojačava jer samo snažno trenje ili moćno probadanje dovode i do snažnog orgazma.

Uz to, ono se mora  dogoditi i u pravom trenutku.

Muškarci koji predugo odlažu ejakulaciju, a pritom ne doživljavaju multiple orgazme u međuvremenu, na kraju često osete jedan bezvezan ili ejakuliraju bez njega.

Koliko god se to ne sviđalo drugoj strani u seksu, muškarac mora biti sebičan u onih par trenutaka kada dostiže vrhunac, pogotovu ako želi da ga oseti istovremeno sa ejakulacijom. Sve što se pre toga dešavalo tokom seksa (kakav god on bio i koliko god trajao) postaje nebitno u tih poslednjih par sekundi, jer ukoliko su one upropašćene, upropašćen je i orgazam.

To snažno ubadanje ili trenje, zbilja brzo i grubo, suština je cele stvari i ukoliko muškarcu baš tada penis ispadne ili njegova partnerka ili partner naglo promene položaj, razočaranje je neminovno pa je najbolje početi sve ispočetka.

Drugim rečima, postizanje vrhunskog orgazma je kao vožnja uz ledeno brdo. Ako stanemo pre vrha, gotovo je. Da bi se na njega popeli, moramo se spustiti u podnožje i krenuti ispočetka.


All images and materials are copyright protected and are the property of doroteo.rs


KAUČ.LIBIDO.BOJE / smart is the new sexy


Comments (3)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post