NIKO NIJE NIMFOMAN


Kada bi postojao zakon da to reši, prva reč koju bi trebalo izbaciti iz upotrebe kada se govori o seksu je: nimfoman.

Najpre zato što ona u muškom rodu nema nikakvo značenje niti smisao, a ni u ženskom nije sasvim adekvatna.

Ono što nazivamo nimfomanijom – opsesivnu želju za seksom ili preteranu konzumaciju istog – odnosi se samo na ženski pol dok se kod muškaraca to stanje naziva satirijaza. Oba pojma su mitološka i samim tim bi trebalo da predstavljaju relikviju prošlih vremena.

Reč nimfomanija je nastala kombinacijom reči nimfa koja predstavlja snage prirode utelovljene u polubožanske žene i reči manija, a sve sa željom da budu prokazane one žene koje su htele više seksa nego što je muškarac u doba patrijarhata odredio da bi trebalo da imaju.

Na isti način su kasnije prokazani i muškarci koji žele više seksa nego što okolina misli da im je dovoljno pa se etiketiraju terminom ekvivalentnim nimfomaniji, a to je satirijaza koja svoj koren takođe vuče iz mitologije tj. od satira poznatih po ogromnim seksualnim apetitima i permanentnoj erekciji.

Besmislenost svega toga najbolje je iskazao seksolog Alfred Kinsi koji je rekao:

“Nimfomanka je samo neko ko ima više seksa nego vi!”

Drugim rečima, nimfomanija kao pojam danas služi isključivo da bi neko ko je verovatno nezadovoljan sopstvenim seksualnim životom, onog ko ima više seksa od njega etiketirao kao osobu sa poremećenim seksualnim ponašanjem.

Nimfomanija je i kao medicinska dijagnoza diskutabilna i konstantno se vode polemike u vezi sa tim, prevashodno zato što ni na koji način nije moguće utvrditi šta u kontekstu seksa znači previše, pa čak i više.

Onaj ko želi nekog drugog da etiketira kao osobu koja preteruje u seksu, označavajući ga besmislenim rečima nimfomanka ili nimfoman, najpre bi morao da mu objasni šta u odnosu na “preteranu” predstavlja “normalna” seksualnu aktivnost!

A to mu, najkraće rečeno, dođe kao nemoguća misija.

Suštinski, sve dok upražnjavate SAFE SEX, sve dok fizički ne kolabirate od njega i dok seksualne aktivnosti ne ometaju vaše svakodnevno funkcionisanje, potpuno ste normalni i zdravi.


All images and materials are copyright protected and are the property of doroteo.rs


KAUČ.LIBIDO.BOJE / smart is the new sexy


Comments (1)

  • Lana

    04/03/2021 at 14:45

    Bravo za tekst!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post