BONDAGE / VEŽI ME!


Nikada ne dozvoli nekome da te omalovažava, osim ukoliko te neka seksualna Boginja nije vezala za krevet. U tom slučaju se samo opusti i uživaj!

Bondage ili BDSM je nešto širi termin koji obuhvata niz seksualnih aktivnosti koje se suštinski svode na prostu definiciju koja kaže da takav seks podrazumeva onaj u kome jedan seksualni partner sprovodi dominaciju nad drugim koje god da su seksualne orijentacije. Vezivanje tokom istog je samo jedan od načina da budemo dominantni nad svojom partnerkom ili da je pustimo da ona dominira nad nama. U ovoj igri kao i u kompletnom BDSM-u najvažnije je poverenje, odnosno da je naš saigrač u ovoj “opasnoj” igri neko ko će odlično poznavati naše seksualne afinitete i apetite i kako oni funkcionišu tj.  neko ko će umeti da stane onda kada treba i što je najvažnije da ne prestane onda kada možda dajemo signal da bi trebalo, a naše telo i naš libido ipak želi drugačije.

Vezivanje se nalazi u osnovi svakog BDSM seksa, ali ne mora nužno da bude što mu upravo i daje mogućnost da se posmatra kao potpuno odvojen fetiš.

Bilo kako bilo ono predstavlja uvod u dominaciju, ali se ona ne podrazumeva jer pristanak na vezivanje u seksu ne znači uvek da želimo i to da naša partnerka tokom istog bude i dominantna ili u krajnjem obliku BDSM-a nasilna prema nama, već možda želimo samo da budemo potpuno pasivni u ovoj igri i potpuno predani drugoj osobi sa kojom se u datom trenutku zabavljamo. Naime, neke koji se lože na vezivanje uzbuđuje samo osećaj da su im tokom seksa svi pokreti ograničeni bez želje da se nad njima sprovodi bilo kakav oblik dominacije ili seksualne agresije.

Treba naglasiti da po istom principu vezivanje tokom seksa ne mora nužno da uključuje ni penetraciju, odnosno konkretan vaginalni ili analni seks, pa čak ni oralni. Dakle, kao što bondage i seks nisu sinonimi, tako ga ni vezivanje nužno ne podrazumeva. Iako suštinski u ovom slučaju idu zajedno kod vezivanja tokom seksualne igre se manje radi o samom seksu, a više o potrebi da se tokom istog osećamo bespomoćno, preciznije nemoćno da uzvratimo  svojoj partnerki ili partneru šta god nam oni u datom trenutku radili ili da na njihovu aktivnost tokom ovakvog oblika seksa odgovorimo bilo kojim pokretom naših udova,  već samo svojim čulima i polnim organom iako u našem slučaju, za razliku od ženskog pola, i on sam može tokom seksa biti na ovaj ili onaj način vezan.

Seksualni eksperimenti poput bondage-a služe pre svega za kreiranje realnosti unutar fantazije, za šta su neophodne jasne smernice u prte samog seksualnog čina.

Kao i svi drugi oblici seksualnih igara koji izlaze izvan okvira onoga što nazivamo klasičnim seksom i vezivanje tokom istog je žrtva brojnih stereotipa koji uglavnom dolaze kao posledica njegove konekcije sa BDSM-om. Najčešći je naravno onaj koji kaže kako to nije normalno. Međutim, nema nikakvog razloga za uzbunu jer želja za vezivanjem tokom seksa ukoliko se oboje partnera slažu sa tim i slobodnom voljom pristaju na ovu igru, bez obzira na to ko od njih preuzima aktivnu a ko pasivnu ulogu, predstavlja normalnu seksualnu aktivnost koja je takva bila i pre 50 nijansi sive i ovaj oblik eksperimentisanja među partnerima koji su otvoreni i imaju poverenja jedno u drugo može biti izvor više nego prijatnog uzbuđenja i seksualnog adrenalina.

Druga najčešća zabluda je ta da ovakva igra obavezno podrazumeva i povređivanje, a vezivanje tokom seksa zapravo uopšte ne mora da boli, osim ako ti baš to nije dodatni fetiš. Štaviše, dok si vezan tokom seksa ne moraš se osećati zlostavljano, jer to nije suština onesposobljavanja tvojih udova u seksualnoj igri osim ako te to posebno ne loži. Sa svim ovim u vezi asertivna seksualna komunikacija sa partnerkom i sloboda da joj preneseš sve svoje želje tokom seksa, a posebno ako si tokom istog vezan predstavlja temelj dobrog seksa u koji su uključeni lanci i konopci.

Istraživanja su pokazala da parovi koji primenjuju vezivanje ili povez na očima tokom seksa imaju bolje komunikacijske veštine i van kreveta.

Komunikacija sa partnerkom sa kojom se upuštaš u ovaj vid seksualne igre mora biti pre istog jasna i konkretna čak i ukoliko oboje već imate iskustva u takvim situacijama iz prostog razloga što neke stvari koje su nas jednom radile ne moraju na nas imati isti efekat i drugi put pogotovu ukoliko ih ne prakticiramo sa istom partnerkom. Sama igra može biti slatka i zabavna, stroga i disciplinovana ili sadistička i mazohistička što je sve posledica toga kako se sa svojom partnerkom unapred dogovoriš. Seksualni eksperimenti poput ovog služe pre svega za kreiranje realnosti unutar fantazije a za to su neophodne jasne smernice u pripremi iste. Uz to, najlakši način da želja za vezivanjem u seksu krene naopako i po zlu može se desiti samo onda kada se partneri ne poznaju najbolje i nisu jasno postavili pravila igre u koju se upuštaju. Nasuprot tome, istraživanja su pokazala da parovi koji  primenjuju vezivanje ili povez na očima tokom seksa imaju bolje komunikacijske veštine i van kreveta, a pogotovu nemaju problema kada traže ili zahtevaju neki oblik zadovoljstva u njemu.

Nakon što si sve dogovorio sa svojom partnerkom i podrazumeva se da ste se u smislu seksualnog vezivanja kultivisali, pogotovu ukoliko to radite prvi put, postoje još neke mere koje moraš preduzeti pre nego u krevetu sebi ili njoj staviš lisice na ruke. Najpre je jako važno da znaš kako brzo i jednostavno da svoju partnerku oslobodiš onoga što ćete upotrebiti za njeno vezivanje u slučaju da se ukaže hitna potreba za tim, pogotovu ukoliko planirate da koristite komplikovanije i složenije seksualne poze. Dok je tvoja partnerka vezana, pogotovu ukoliko je u ekstazi, moraš komunicirati sa njom. To naravno ne znači da bi trebalo svako malo da je pitaš da li je OK i na taj način razbijaš magiju i njenog i svog uživanja, ali moraš voditi računa da je sve na svom mestu jer ako je ona vezana, onda je sva odgovornost na tebi. I obrnuto. Najvažnija stvar je da je onome ko je vezan tokom ovog seksa, obezbeđena pravilna cirkulacija krvi.

Ono na šta stručnjaci posebno skreću pažnju jeste izbegavanje ekstremnih scena koje si video u porno filmovima, zato što su one često, koliko god realistično izgledale plod fikcije te su kao takve nastale u strogo kontrolisanim uslovima uz nadzor ekipe koja ih je snimala što može da zavara prosečnog gledaoca koji poželi da ih izimitira. Sa ovim u vezi jako je bitno da sa svojom partnerkom pre početka seksa napraviš spisak onih stvari koje tokom istog uopšte ne dolaze u obzir kako biste znali dokle smete i možete ići da bi vam oboma bilo ugodno.

Poze koje se tokom ovakvog oblika seksa mogu koristiti takođe su različite i stvar su vaših ličnih afiniteta, ali naravno da postoje one koje su kada se uključi i vezivanje najpopularnije a među njima je i 5 onih koje stalni konzumenti ovakvog seksa preporučuju kao najefektnije.

Poza zvana “Pileća krila”

Ova poza se tako zove zbog položaja koji zauzima osoba koja je vezana. Ona je na kolenima, ruke je zabacila iza glave sa obe strane lica tako da kreira oblik pilećih krila.  Zglobovi ruku su  vezani za članke nogu čime se ograničava njihov pokret. Za vezivanje je u ovom slučaju najbolje koristiti meki konopac, dugačku satensku traku, kravatu ili sprave i seksualna pomagala specijalno dizajnirane za ovaj vid vezivanja.

Poza sa zadnjicom na gore

Ovde je osoba koja je vezana na kolenima sa rukama proturenim između nogu dok joj je zadnjica isturena u vis. Leva ruka je u predelu zgloba vezana za levu nogu a desna za desnu i za to je najbolje koristiti lisice, ali može poslužiti i bilo koja druga rekvizita za vezivanje.

Vezani “doggy style”

Podrazumeva se klasičan doggy style tokom koga su noge vezane jedna za drugu, a ruke ispružene napred, takođe vezane i to jedna za drugu ili, bolje, za konstrukciju kreveta ili neki drugi statičan predmet u blizini. Zadnjica je i u ovoj pozi isturena u vis čineći je tako isturenom u vazduhu “najugroženijom”. Sprave za vezivanje ponovo mogu biti raznolike.

Paun

U ovoj pozi vezana osoba leži na stomaku sa nogama podignutim u vis i rukama zabačenim pozadi i ponovo vezanim po principu leva ze levu, a desna za desnu. U ovoj pozi osoba ima izvesnu mogućnost pokreta ali ponovo ograničenog i kontrolisanog. Kod ovog vezivanja, kao i kod samog seksa u ovom položaju moramo biti posebno obazrivi jer ova poza vrlo lako može dovesti do toga da onaj ko je vezan povredi vrat ili kičmu. Preporučljivo je da teren na kome se seks odvija bude udoban, kao i stvari koje se koriste za vezivanje.

“X” poza

Ovo je omiljena poza onih koji tokom seksa vole da su vezani u stojećem položaju. Osoba koja je vezana stoji u X položaju sa raširenim nogama dok su ruke i raširene i podignute. Svaka ruka i svaka noga je posebno vezana za zid, okvir vrata ili bilo šta što bi moglo da posluži u tu svrhu ovisno o tome gde se nalazimo i upražnjavamo ovaj vid seksa.

Rekviziti kojima se tokom seksa vezujemo mogu biti najrazličitiji mogući, od bilo čega što bi moglo da posluži za vezivanje do posebnih sprava pravljenih za to a koje se mogu nabaviti u bilo kom seksi šopu poput bondage traka, ljuljaški za seks i raznih tipova specijalno dizajniranih vezova za ruke i noge, za vrata, za krevet i slično… Udobnost onoga čime se vezujemo takođe može značajno uticati na kvalitet seksa i reciprocitetna je nešim seksualnim aspiracijama sa tim u vezi tj. krajnje je individualna jer dok nekima u ovoj igri posebno prija čvrstina i hladnoća metalnih lanaca ili lisica, drugi više preferiraju da budu vezani nekim finijim materijalima poput satena, kašmira i sličnih, dok treće posebno “loži” upotreba nekih svakodnevnih predmeta koji u principu imaju potpuno drugačiju svrhu. Iz ovoga, dakle,  još jednom izvodimo onaj opšti zaključak vezan za želju za vezivanjem u seksu kao i za bilo koji drugi oblik fetiša i seksualne fantazije: sve je individualno sa tim u vezi, a posebno osećaji koji definišu da li je u seksu nešto previše, prejako, prezategnuto, preučestalo ili bilo šta drugo. Ako se podrazumeva da se u seks ne upuštaš ni pod kakvim oblikom prinude i sve dok pratiš i osluškuješ svoj libido i koristiš ga tokom seksa u sprezi sa sopstvenim umom ništa te ne može odvezati od potpunog i katarzničnog seksualnog užitka.Text is copyright protected and is the property of esquire.rs and doroteo.rs


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post