CYBER SEX


U vremenima u kojima se sve više edukujemo putem Internet tutorijala umesto da odlazimo u školu, kupujemo online umesto da posećujemo radnje i, ukratko rečeno, najveći deo svog života obavljamo na Internetu koji nas i pored primarne funkcije umrežavanja, zapravo sve više udaljava jedne od drugih, postavlja se pitanje da li će doći trenutak kada će nam i seks biti dovoljan samo u virtuelnom svetu. Zvuči neverovatno da bi moglo da se desi, ali sudeći prema drugim stvarima koje smo tamo usvojili i počeli da koristimo samo online, ništa nije nemoguće.

Cyber seks, koji po definiciji predstavlja online chatovanje sa nekom osobom u svrhu postizanja orgazma, po logici stvari je usko povezan ako ne i ekvivalentan masturbiranju. Sa tim u vezi, fenomenološki gledano, on je prošao ili prolazi iste faze neprihvatanja, odbijanja i kritike, kako negativne tako i pozitivne, koje je prošla i čuvena onanija.

Cyber sex je često osporavan, ali ne baš argumentovano. Uz to, u novom milenijumu je sve manje onih koji ga nisu makar jednom probali.

Pretpostavljam da nije potrebno naglašavati kako cyber seks ne predstavlja gledanje svedostupnih porno sadržaja na internetu i istovremeno treniranje vršnjaka i desnice jer to je razume se obična masturbacija samo sa vizuelnim efektima. Cyber seks podrazumeva da dok sve to radiš, ili bilo šta slično, na drugoj strani imaš i sačusnika koji je online i napaljen isto kao i ti. Sa tim u vezi zvuči čudno da neko može imati nešto protiv takvog vida zabave jer kada smo napaljeni, svakome je cilj da pronađe nekoga ko je u istom stanju i sa njim organizuje instant zadovoljstvo. U realnom, i onom potpuno konzervativnom pristupu tipa: izlazak, muvanje, pa sve redom, nije sigurno da ćeš odmah naći osobu koja je podjednako horny. Štaviše, mnogo je veća verovatnoća da baš i nećeš. Ako uključiš neku od smartphone aplikacija za upoznavanje, korak si bliže cilju, ali opet uz veliku verovatnoću da ćeš samo zalud gubiti vreme. Nasuprot tome klik na Internet i odlazak na bilo koji sajt za seksualni chat dovodi te nadomak željenog instant zadovoljstva ukoliko ubodeš pravi predmet žudnje jer ona je suština cyber seksa s obzirom da partnerku ili partnera sa kojom si u komunikaciji, barem u tom istom trenutku ne možeš fizički imati uz sebe.

Važna stvar kod cyber seka je i to što on ne nameće emotivnu vezanost za partnera, mada se ona nikako ne isključuje.

Oni koji propagiraju cyber seks, a pogotovu oni koji su, žargonski rečeno, njegovi najveći fanovi uglavnom upravo tu žudnju ističu kao najveći kvalitet ovog tipa seksa. Njima u datom trenutku libido jača to što im osoba sa kojom seksualno komuniciraju nije potpuno dostupna jer je ne mogu imati fizički, ali jeste u svakom drugom smislu. U psihološkom, taj osećaj nije ni malo čudan jer je svako naše osećanje mnogo intenzivnije kada je na daljinu pošto svaki naš osećaj deluje intenzivno na nas neovisno o tome da li je osoba sa kojom ga delimo pored nas ili negde daleko, u ovom slučaju na monitoru našeg računara. Sa druge strane ono što nadgradjuje ovako postignut seksualni užitak jeste da sve ono drugo što uključuješ u ovu igru i što te seksualno inspiriše a vezano je za osobu na drugoj strani domaštavaš praveći ga na taj način idealnim i više uzbuđujućim za trenutak u kome se nalaziš što dodatno pojačava tvoju ekstazu. Ovaj momenat je najčešći razlog zbog koga se ovisnici o cyber seksu vezuju za njega jer im prija upravo ta idealizacija koju sami kreiraju i činjenica da su ovde sve stvari u njihovim rukama. Logično, među najčešćim ovisnicima o seksu su i oni nesigurni i stidljivi koji ovo doživljavaju kao siguran način da ga imaju. Makar i virtuelno. Među njima se naravno krije i najviše onih sa ozbiljnijim psihološkim problemima zbog čega je između ostalog cyber seks i toliko osporavan pri čemu oni koji to rade zaboravljaju kako su pomenuti ekstremi sa primesama seksualne manijakalnosti ipak bezbedniji dok su ispred računara i primenjuju virtuelan seks nego dok se šetaju ulicom.

Cyber seks je odličan za ljude koji su nesigurni u seksualnoj komunikaciji tj, za one koji imaju problem prilaska bilo kome sa seksualnim opservacijama u realnom svetu. Ovaj virtuelni teren je odličan za njih da steknu neophodno samopouzdanje. Naravno, pod uslovom da, to zaista i shvate kao vežbu tj. da im ovo chatovanje ne postane opsesija usled osećaja sigurnosti i neodbijanja koje im pruža. Sa virtuelnim seksom je, kao i sa svačim drugim u životu, najbolje kada je u balansu tj. kada ga ima podjednako koliko i onog realnog, barem u okvirima lične percepcije. Zanimljivo je, pritom, da su oni koji primenjuju cyber seks neretko u stvarnom svetu u ozbiljnim vezama, pri čemu njihov partner zna za to i isti čin ne smatra prevarom, što je dovelo do brojnih istraživačkih polemika na temu toga da li to jeste ili nije oblik emotivnog partnerskog varanja ili nije, ali je to već posebna tema.

Cyber seks je svakako najbezbedniji oblik seksa, jer sprečava širenje polnih bolesti i isključuje svaki oblik fizičkog nasilja.

U prevenciji polnih bolesti se ne smemo oslanjati na apstinenciju od seksa, zato cyber seks jeste u tom smislu najsigurniji, ali on ne bi smeo da nam bude jedina opcija. Mada će biti vrlo inspirativan u godinama koje dolaze i biće mu sve teže odoleti. Njegovoj popularnosti će doprinositi i razvoj tehnologije jer sa svim 3D, 4D, 6D i ko zna kojim sve još efektima koji će nam ona pružiti to zaista može biti seks budućnosti, ali u ovom trenutku je najbolje da on ostane lek za ispunjenje trenutnih seksualnih želja ili oslobađanje od stresa ukoliko si bez stalnog partnera, a mrzi te baš da švrljaš okolo  i tražiš nekog instant, ali pre svega metod za dodatnu seksualnu edukaciju i trening, kao što je uostalom slučaj i sa masturbiranjem.

Cyber seks je najbolji ako je u balansu sa onim koji praktikujemo u stvarnom svetu, mada i sam postaje sve opipljiviji.

Zaključak je da unatoč tome što se virtuelni seks sa mnogih strana napada i osporava, često neargumentovano i besmisleno, njega treba probati, pa po potrebi i upražnjavati jer ako imaš kontrolu nad onim što radiš ne možeš zastraniti tj. postati ovisnik o njemu. Cyber seks je najbolji kad je u balansu sa onim realnim i kada ga koristiš kako bi nešto novo naučio, ojačao svoj libido i proširio seksualne vidike kroz komunikaciju sa nekim podjednako otvorenim sa kojim deliš fetiše, seksualne fantazije i slično, a pritom ste daleko. Pogotovu ukoliko imaš problem da verbalizuješ svoje fantazije, ovo je idealan način da stekneš sigurnost u tom smislu. Na internet chat room-u možeš sebi dopustiti bilo kom aspektu svoje seksualne ličnosti da oživi i da se, ako ranije nisi, baš tu upoznaš sa njim i kasnije ga, ukoliko je dovoljno ekscitativan njime pozabaviš u realnom seksu sa svojom partnerkom jer cyber seks može postati nešto više od instant zadovoljstva i masturbiranja samo onda kada ono što si tokom istog spoznao preneseš into the real life!Text is copyright protected and is the property of esquire.rs and doroteo.rs


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post